MIJN ‘OP-VLIEG’-REIS

Mijn reis begon wanneer de eerste opvlieger zich meldde. Wanneer een opvlieger zich aandient, wordt door velen gedacht: “Vlieg toch op!”. Een opvlieger is doorgaans niet welkom. Het kan je een ongemakkelijk gevoel geven. Oncomfortabel en soms zelfs een gevoel van schaamte. Dat is niet nodig. Je lijf communiceert met je. Ik zie het als een code rood: een wake-up. Wat voor mij betekent: “Stop nu met wat ik doe, denk en voel. Dient dit mij? Voedt dit mij? Heelt dit mij? Siert dit mij? Maakt dit mij blij?”. Kortom: “Is dit nu echt wat ik nu zelf wil?”. En met de antwoorden kan ik mijn keuze bijstellen en opnieuw voor mij kiezen. En zo zie ik de opvlieger als gids voor innerlijke kracht. Kiezen voor ‘nu ik’ en daarbij trouw zijn aan mijzelf. Want… wie zorgzaam en liefdevol voor zichzelf is, is dit ook voor de ander en de wereld.

Water-Vuur verbinding – Yin & Yang

Wat mij raakt in mijn eigen ontdekkingstocht, is de relatie met de omgeving en mijzelf. Het gevoel niet (meer) begrepen te worden en het daarmee gepaarde gevoel van eenzaamheid, het niet meer weten, de omgeving die ‘raar’ reageert omdat ze mij ‘raar’ vinden. Hoe vaak ik niet hoor: “Doe niet zo overdreven”, als ik met enthousiasme en veel handgebaar een verhaal vertel. De vele keren dat ik anderen ‘irriteer’ omdat ik iets niet meer helder weet of zelfs vergeet, met mijn gedachten ergens anders ben, plotseling moet huilen om het gemis van mijn moeder, een overleden huisdier of om het mooie gezang van een vogel en het dansspel van een mooie vlinder in de lucht.

“Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.”

– Alex Tan

SOAP SERIE

De momenten dat de boog plotseling te strakgespannen staat en een schreeuw uit mijn mond komt. Ook de momenten dat ik het niet meer zie zitten. Dat ik me moedeloos, passief en bijna depressief voel van de vol- en veelheid van het leven. Het lijkt wel of ik in een soapserie ben terecht gekomen waarbij ik regelmatig ook nog eens een hoofd als een biet krijg met transpiratiedruppels op mijn voorhoofd, bovenlip en onderrug. Voor mij is de overgang de fase waarin ik mezelf anders ontmoet, ontdek en zie. 

Radeloos om gek (van) te worden

 

HET IS DE TEGENWIND DIE DE VLIEGER DOET OPSTIJGEN

Alle oude overtuigingen laten los, het lijkt wel een zuiverings- en herenigingsproces van en met mezelf. Wat er overblijft ben ik. Ik met mijn innerlijke kracht om te kiezen voor wat mij dient. Wat maakt mij blij en wat wil ik de wereld geven. En dat blijft voor mij reuzespannend. Mijn leven, zo gericht op (de wereld van) anderen, nu richten op (de wereld van) mijzelf. En ik vind steeds meer de kracht om anders te durven leven. Vol-uit en in-tens. Mijn beweging van overleven met de veelheid naar leven met de volheid. Alsof ik nu pas de echte kracht vind om uit te durven vliegen.

 

Being warrior of my own life

Eindelijk rijp VOL-wassen en de moed vinden om mijn volledige potentieel durven te leven: onbevangen, nieuwsgierig en speels als een kind. Mijn eigen plek in mijn leven innemen. De beweging van human doing naar human being. De beweging van performance naar presence. Ben je enthousiast en nieuwsgierig naar meer inspiratie, bevindingen en ervaringen? Stuur me een mailbericht en ik stuur het met liefde naar je toe. Mèt een FANTASTISCHE aanbieding. 

AANVRAAG VOOR MEER

  

WEL-KOM OM * live * DEEL TE NEMEN in studio Mondo®

Vrijdagochtend 16 september start om 12:30 uur de 5-weekse ‘De opvlieger als gids naar Innerlijke Kracht’ training met een korting van € 75,-. De investering is NU maar liefst € 375 in plaats van € 450

 MEER INFO OPVLIEGPROGRAMMA

Of je weet het al: je voelt van binnen al de kriebels en die JA! Meld je dan aan en je ontvangt – na betaling – de bevestiging van deelname. Ik kijk er naar uit je te verwelkomen op 16 september! Het opvliegavontuur kan beginnen.

JA, ik vlieg mee met € 75 korting